Directioneaza 2% din impozitul pe venit pentru salvarea copiilor bolnavi de cancer si leucemie

Asociatia umanitara ,,Misiunea Speranta pentru Romania” isi va concentra fondurile care vor veni prin directionarea a 2% din impozitul pe venit, pentru sustinerea copiilor orfani, a batraniilor strazii, a copiilor strazii, a mamelor vaduve, a persoanelor cu handicap, in lupta impotriva saraciei si in mod special pentru copii bolnavi de cancer sau leucemie.

Directioneaza 2% din impozitul tau pe venit pentru copii bolnavi de cancer sau leucemie 

Dorinta noastra cea mai mare este sa salvam viata a cat mai multi copii bolnavi de cancer si leucemie. In Romania sunt peste 5000 de copii care sufera de cancer sau leucemie. O mare parte din acesti copii pot fi salvati daca parintii lor ar avea la timp resursele necesare tratamentului sau a interventiilor chirurgicale.

Cei mai multi parinti nu au aceste posibilitati financiare, iar in disperarea si dragostea lor de parinti isi vand locuintele, lucrurile din casa, apeleaza la prieteni, rude sau asociatii umanitare care sa ii ajute sa isi salveze copii. Oferiti-ne placerea si ocazia sa fim alaturi de acesti copii bolnavi de cancer sau leucemie. NU VA COSTA NIMIC sa directionati 2% din impozitul dvs pe venit catre asociatia noastra, pentru ca viata a cat mai multor copii sa fie salvata.

Formularul 230 persoane fizice (impozit pe venit din salariu)

 

Formularul 200 (pentru impozitul din alte venituri in afara de salariu)

 

 

CUM SE POATE DIRECTIONA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT? 

2% din impozitul datorat statului este o ocazie buna sa profitati de posibilitatea oferita de lege pentru a sprijini împreuna cu noi nevoiasii cu 2% din impozitul pe venitul global!

Directionarea a 2% din impozitul pe venit  datorat statului se realizeaza foarte usor, prin simpla completare a cererii 230 (privind destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul pe venitul anual). Completati cu datele dumneavoastra personale prima parte a documentului si trimiteti cererea la directia locala de finante.

Daca realizati venituri din alte surse pe lânga salariu, la declaratia nr. 200 privind veniturile speciale, pe care oricum o depuneti la Administratiile Financiare, la punctul III, subpunctul 2, completati în felul urmator:

Denumire entitate nonprofit: MISIUNEA SPERANTA PENTRU ROMANIA

Cod de identificare fiscala al entitatii nonprofi: RO26044485

Cont bancar (IBAN): RO 74 RNCB 001813 82799 00003 deschis la sucursala BCR Chisineu Cris

Ne-am bucura daca ati participa impreuna cu noi la desfasurarea proiectelor pe care dvs le sponsorizati in acest sens.

Daca aveti nelamuriri sau alte intrebari, va rugam sa ne contactati la adresa de email: infosperanta@gmail.com, sau tel: 0766 365 833 sau 0749 402 098

CE TREBUIE SA FACETI?

Pasul 1. Alegeti un domeniu din cele de mai sus in care asociatia noastra umanitara este implicata catre care vreti sa directionati 2% din impozitul dvs.

– Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.

– Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs, nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

Pasul 2 Descarcati formularul care vi se potriveste, 200 (pentru persoane fizice pentru impozitul pe venit din salariu), sau formularul 230 (pentru impozitul pe venituri, in afara de salariu). Pe formular gasiti deja completate datele asociatiei noastre cu urmatoarele informatii:

Numele organizatiei: MISIUNEA SPERANTA PENTRU ROMANIA

– Codul de identificare fiscala (codul fiscal): RO 26044485

Contul organizatiei in format IBAN: RO 74 RNCB 001813 82799 00003 deschis la sucursala BCR Chisineu Cris

Pasul 3. Completati datele dvs pe formular:

a) daca aveti venituri din salarii:

 completati Declaratia 230 (punctele A si B)
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):

completati Declaratia 200 (punctul III)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2014, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Pasul 4. Trimiteti prin posta sau mergeti personal cu formularul / declaratia completata la administratia financiara de care apartineti. Termenul limita este 25 mai 2015!

In felul acesta v-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna pentru categoria sociala defavorizata pe care ati ales sa o sustineti cu cei 2% din impozitul dvs pe venit. Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre asociatia noastra umanitara.

Pasul 5. Abonati-va pe site-ul nostru www.sperantapentruromania.ro si/sau urmariti regulat activitatile, programele, cazurile si proiectele noastre umanitare in care ne implicam. Toata activitatea noastra va fi prezentata video special pentru dvs. Ganditi-va ca tot ceea ce veti vedea ca facem, fiecare categorie sociala defavorizata ajutata, fiecare copil al strazii ajutat, fiecare copil orfan, fiecare mama vaduva, fiecare batran al strazii, fiecare copil bolnav de cancer sau leucemie, toti acestia sunt ajutati si datorita dvs! Din acest motiv, va multumim in avans ca sunteti partenerii nostri in aceste actiuni de caritate si ajutor umanitar.

Cu respect

Asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania”

www.sperantapentruromania.ro

© 2016 Misiunea Speranta pentru Romania