Politica de confindentialitate

Folosirea acestui site implica acceptarea politicii de confidentialitate de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acesteia. Asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania” isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o notificare prealabila.

In conformitate cu cerintele Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania” cu site-ul www.sperantapentruromania.ro, prelucreaza in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, date cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dvs, un membru de familie ori o alta persoana (“date cu caracter personal”) in vederea indeplinirii operatiunilor legate de desfasurarea activitatilor specifice activitatii asociatiei ,,Misiunea Speranta pentru Romania”.

Sunteti obligat(a) sa ne furnizati datele, pentru efectuarea donatiilor online prin card si PayPal, cat si pentru a putea comunica cu dvs. Refuzul dvs determina imposibilitatea plasarii donatiilor online prin card si PayPal.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, si sa solicitati stergerea datelor. Daca unele din datele despre dvs sunt incorecte, va rugam sa ne comunicati cat mai curand posibil pe adresa de email: infosperanta@gmail.com.

Asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania” nu incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresa dvs de e-mail unor terte persoane juridice sau fizice decat partenerilor contractuali, nu vinde si nu ofera catre alte persoane adresele de e-mail obtinute prin intermediul site-ului www.sperantapentruromania.ro. Asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania” nu divulga datele dvs personale altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dvs explicit in acest sens.

Datele dvs personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile în vigoare.

 

I. In conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/2001, sponsorii si donatorii nostri au urmatoarele drepturi:

1)  Dreptul la informare (art.12);

2)  Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obtine, la cerere si în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date;

3)  Dreptul la interventie (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa si în mod gratuit, urmatoarele:

a)  rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;

b)  transformarea datelor personale nelegale în date anonime;

c)  notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b).

4)  Dreptul la opozitie (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit si printr-o cerere scrisa, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari;

5)  Dreptul de a se adresa justitiei (art.18) – dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturilor garantate de lege si care au fost încalcate;

6)  Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).

 

II. Informatii Personale

Plasand o donatie online cu cardul, prin PayPal, prin transfer bancar sau prin orice alta modalitate pusa la dispozitie pentru dvs,  sau incheind un contract de sponsorizare in calitate de beneficiar al unei donatii / sponsorizari din partea asociatiei ,,Misiunea Speranta pentru Romania”, fiind postate public informatii cu caracter personal, sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau a produselor prezentate pe www.sperantapentruromania.ro sa inceapa imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Informatiile furnizate de catre dvs trebuie sa fie corecte. Optand pentru efectuarea unei donatii sau pentru inceperea unei campanii de strangere de fonduri in calitate de beneficiar, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, va rugam sa ne scrieti pe email: infosperanta@gmail.com. Prin oferirea informatiilor cerute, sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. Asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania” nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma oferirii de informatii false, inexacte sau incomplete.

 

III. Securitatea Datelor Personale

Prin completarea datelor dvs. in formularul pentru efectuarea unei donatii, formularul bancar la efectuarea unei donatii prin transfer bancar, sau la incheierea unui contract donatie / sponsorizare in calitate de beneficiar, declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a asociatiei ,,Misiunea Speranta pentru Romania”.

Accesarea www.sperantapentruromania.ro implica acceptul utilizatorilor / donatorilor / beneficiarilor ca datele lor personale sa fie colectate, pastrate si prelucrate de asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania” in scopurile definite mai jos.

Refuzul utilizatorilor / donatorilor / potentialilor beneficiari de a furniza datele personale determina neprocesarea donatiilor, si neincheierea unui contract de donatie / sponsorizare cu asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania”.

 

IV. Ce date cu caracter personal prelucram:

1.) Datele obtinute la / pentru plasarea unei donatii: nume, prenume, telefon, adresa de email;

2.) Adresa de email la abonarea la Newsletter;

 

V. Durata colectarii datelor personale

Datele colectate sunt pastrate in baza de date a asociatiei ,,Misiunea Speranta pentru Romania” dupa cum urmeaza:

1.) Email-ul donatorilor, pentru donatiile efectuate online cu cardul sau prin PayPal, se va pastra pentru durata a 2 ani de zile, sau pana la solicitarea utilizatorului privind stergerea acestora conform drepturilor prevazute de regulamentul 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal;

2.) Numele, prenumele si telefonul donatorului vor fi pastrate pe durata campaniei de strangere de fonduri pentru care donatorul a donat, sau pana la solicitarea utilizatorului privind stergerea acestora conform drepturilor prevazute de regulamentul 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Campania va fi considerata incheieta, cand statusul campaniei va fi ,,FINALIZAT”, dar nu poate depasi durata a 2 ani de zile;

3.) Contractele de sponsoriare /donatie si documentele contabile se supun legislatiei in vigoare.

 

VI. Temeiul / scopul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si modul lor de folosite:

1.) Pentru plasarea si efectuarea unei donatii;

2.) Pentru identificarea cazurilor umanitare si sociale care vor fi mediatizate pe site-ul www.sperantapentruromania.ro in vederea ajutorarii lor;

3.) Pentru afisarea pe site-ul www.sperantapentruromania.ro a datelor cu caracter personal a cazurilor postate si mediatizate, pentru ca donatorul sa poata avea toate informatiile necesare pentru cazul pentru care doneaza;

4.) Pentru trimiterea de SMS pentru instintarea donatorului cu privire la donatia lui, informatii despre cazul pentru care a donat, sau prezentarea altor cazuri aflate in campanie de strangere de fonduri;

 

VII. Unde sunt stocate datele cu caracter personal:

Acestea sunt stocate pe servere securizate prin firme de specialitate, si monitorizate 24/7.

 

VIII. Cat timp vor fi pastrate datele cu caracter personal:

Date stocate in baza noastra de date

1.) Datele cu caracter personal ale donatorilor care au efectuat donatii prin card sau prin PayPal, vor fi stocate timp doi ani de zile. Datele care se vor pastra timp de doi ani de zile vor fi: adresa de email si numarul de telefon. Restul datelor cu caracter personal inregistrate in baza noastra de date, nume, prenume, vor fi sterse din baza noastra de date, imediat dupa finalizarea cazului / proiectului pentru care s-a donat;

2.) Conform cu punctul 1 de mai sus, daca o campanie de strangere de fonduri dureaza mai mult de doi ani de zile, toate datele cu caracter personal care depasesc timpul de stocare de doi ani de zile, vor fi sterse;

3.) Toate datele cu caracter personal ale donatorilor care au efectuat donatii prin transfer bancar, respectiv nume si prenume, vor fi sterse din baza noastra de date, imediat dupa incheierea si finalizarea cazului. Cazul este considerat ,,Finalizat” sau incheiat, atunci cand are statusul ,,Finalizat”

Date afisate public

1.) Datele cu caracter personal ale donatorilor care au efectuat donatii prin card, PayPal, prin transfer bancar, sau prin orice alte modalitati de donatie, afisate public in ,,Lista donatori”, respectiv nume si prenume, vor fi sterse imediat dupa finalizarea cazului pentru care s-a donat;

2.) Daca campania de strangere de fonduri dureaza mai mult de doi ani de zile, toate datele cu caracter personal care depasesc aceasta durata, vor fi sterse din ,,lista donatori”.

 

IX. Terte parti care au acces la datele cu caracter personal:

La datele cu caracter personal au acces terte parti cu care noi lucram pentru ca in final donatia sa poata fi efectuata si sa ajunga in final la beneficiar. Pe baza contractului de prestari servicii intre asociatie si aceste terte parti, acestea au obligatia legala de a pastra securitatea datelor cu caracter personal accesate, vizualizate sau primite de la noi.

In acest sens, aceste terte parti sunt:

  1. Cabinetul de contabilitate – acesta are acces la datele cu caracter personal in vederea prelucrarii juridice si documentelor fiscale aferente contabilitatii;
  2. Programatorii – acces la datele cu caracter personal au si firmele de programare web cu care asociatia are contract de prestari servicii. Aceste firme se ocupa strict de dezvoltarea si mentenanta site-ului web, dezvoltarea de aplicatii, extensii, scripturi, etc;
  3. Firma de hosting – toate datele cu caracter personal se afla stocate pe servere securizate printr-o firma specializata pe acest domeniu, fiind monitorizate 24/7;
  4. Procesatori de plati online – acces la datele cu caracter personal au si procesatorii de plati online: EuroPayment Service (euplatesc.ro) si PayPal, care faciliteaza efectuarea donatiilor online;
  5. Angajatii asociatiei– acces la datele cu caracter personal au angajatii autorizati din cadrul asociatiei, in scopul supervizarii donatiilor, sau a actualizarii lor pe site. De asemenea, accesul se realizeaza si in vederea comunicarii cu donatorii privind starea donatiei, directionarea ei, completarea ei sau informarea asupra unor erori care pot aparea in timpul efectuarii unei donatii;
  6. Marketing: Facebook si Google Analytics

 

X. Obtinerea consimtamantului privind preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal:

Preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face doar dupa acordul expres din partea donatorului. Acest acord expres se face de fiecare data:

1.) Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand un donator efectueaza o donatie online cu cardul sau prin PayPal. Plasarea unei donatii online pe site se poate face numai prin si dupa acceptarea ,,Termeni si conditii” ale acestui site, prin bifarea casutei aferente la finalizarea unei donatii;

2.) Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand un donator efectueaza o donatie prin transfer bancar, prin MoneyGram sau Western Union.

3.) Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face de fiecare data cand donatorul completeaza adresa de email pentru abonarea la Newsletter;

 

XI. Integritatea datelor cu caracter personal:

In vederea asigurarii securitatii si integritatii datelor cu caracter personal asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania” a intreprins urmatoarele masuri:

1.) Si-a instruit angajatii privind securitatea si integritatea datelor cu caracter personal;

2.) Si-a desemnat un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (DPO);

3.) Stocheaza toate datele pe un server securizat printr-o firma de specialitate in domeniu. Serverul este monitorizat 24/7;

4.) Acces la datele cu caracter personal au doar angajatii cu atributii in acest sens. Accesul se face pe baza unei parole si a unui user;

5.) Toate contractele de prestari servicii cu firmele terte care au acces la datele cu caracter personal, au fost completate prin acte aditionale conform cu noul regulament european GDPR;

6.) Lucram cu o firma de web development care ne asigura securitatea si mentenanta site-ului.

7.) Datele cu caracter personal sunt sterse imediat dupa finalizarea campaniei de strangere de fonduri pentru care s-a donat;

 

XII. Accesul donatorilor la datele tale cu caracter personal:

Donatorii au dreptul la acces GRATUIT si oricand la datele tale cu caracter personal;

1.) Donatorii pot cere un extras al datelor stocate cu caracter personal, prin email la adresa: infosperanta@gmail.com sau prin posta pe adresa: Misiunea Speranta pentru Romania, comuna Sepreus, jud. Arad, nr.19. De asemenea, prin cele doua adrese poti cere stergerea, rectificarea, corectarea, actualizarea sau completarea datelor cu caracter personal;

2.) Poti cere un extras (intr-un format excel), cu datele tale personale care se afla in baza noastra de date, care pot fi portate catre un alt operator. Poti cere acest lucru printr-o cerere scrisa prin email la adresa: infosperanta@gmail.com, sau prin posta la adresa: comuna Sepreus, jud. Arad, nr.19, doar in perioada cand aceste date sunt stocate in baza noastra de date, adica, pana la finalizarea cazului / campaniei pentru care s-a donat. Imediat dupa finalizarea cazului / proiectului pentru care s-a donat, datele cu caracter personal sunt sterse din baza noastra de date. Un caz este considerat incheiat si finalizat, atunci cand are statusul ,,Finalizat”.

 

XIII.Stergerea datelor cu caracter personal:

1.) Poti cere stergerea completa a datelor tale cu caracter personal din baza noastra de date, printr-o cerere scrisa trimisa pe email: infosperanta@gmail.com, sau pe adresa: comuna Sepreus, jud. Arad, nr.19;

2.) Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal se va ocupa de stergerea lor, in maxim 5 zile lucratoare de la primirea cererii prin email sau posta;

3.) Dupa stergerea lor, vei primi din partea noastra, pe email sau prin posta confirmarea stergerii datelor tale cu caracter personal, insotit de dovezi in acest sens.

4.) Vom pastra dovada electronica de transmitere a retragerii acordului si raspunsurile intre cele doua parti.

5.) Dupa stergerea datelor tale cu caracter personal, vom instinta procesatorii terti de acest lucru.

 

XIV. Retragerea consimtamantului:

1.) Retragerea consimtamantului privind prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal, presupune ca in prima faza ti-ai dat acordul privind preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea lor;

2.) In acest context, ai dreptul sa iti retragi oricand consimtamantul privind prelucrarea, stocarea si folosirea datelor tale cu caracter personal:

Retragerea consimtamantului privind abonarea la Newsletter

– Daca te-ai abonat la Newsletter, te poti dezabona prin folosirea butonului ,,Dezabonare” din partea de jos a newsletter-ului;

– De asemenea, poti sa ceri dezabonarea la Newsletter si printr-o cerere scrisa, trimisa pe email: infosperanta@gmail.com, sau prin posta la adresa: comuna Sepreus, jud. Arad, nr.19;

Retragerea consimtamantului la formularele de contact

– Daca ne-ai trimis mesaj folosind formularul de contact de la meniul ,,Contact”, toate datele cu caracter personal au fost colectate strict doar pentru a putea sti cine esti, pentru a putea primi mesajul de la tine si pentru a putea ulterior comunica cu tine;

– Prin introducerea acestor date cu caracter personal, ti-ai dat acordul / consimtamantul in mod implicit ca noi sa le putem prelua, si folosi in scopul mai sus amintit.

– Daca doresti sa iti retragi acest acord / consimtamant, privind datele cu caracter personal preluate prin formularul de ,,Contact”, sau ca acestea sa fie sterse din baza noastra de date, poti face lucrul acesta prin email la adresa: infosperanta@gmail.com sau prin posta la adresa: comuna Sepreus, jud. Arad, nr.19. Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile lucratoare, dupa care vei fi instintat prin email sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.

Retragerea consimtamantului la plasarea comenzii prin acceptarea ,,Termeni si conditii”

– Daca ai efectuat o donatie online pe site prin card sau prin PayPal, in mod implicit ai fost de acord cu ,,Termenii si Conditiile” site-ului privind preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor tale cu caracter personal;

– Poti sa iti retragi acest consimtamant, printr-o cerere scrisa pe email: infosperanta@gmail.com sau prin posta la adresa: comuna Sepreus, jud. Arad, nr.19. Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile lucratoare, dupa care vei fi instintat prin email sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.

 

XV. Procedura in cazul in care datele cu caracter personal au fost accesate de o persoana neautorizata

1.) Daca a avut loc o bresa de securitate informatica, atunci operatorul, responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal impreuna cu tertii responsabili cu protectia si securitatea sistemelor informatice, in cel mai scurt timp vor rezolva bresa de securitate informatica;

2.) Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal din cadrul entitatii va evalua in cel mai scurt timp impactul asupra protectiei datelor cu caracter personal;

3.) Daca este necesar, persoana sau persoanele vizate vor fi contactate si informate de problemele aparute;

4.) De asemenea, in maxim 72 de ore va fi informata si autoritatea nationala pentru protectia datelor cu caracter personal.

 

XVI. Declarații despre cookie-urile din site

Acest site utilizează cookie-uri. Acestea sunt folosite pentru:

1.) pentru a personaliza continutul si anunturile;

2.) pentru a oferi functii de retele sociale si pentru a analiza traficul pe site;

3.) pentru a fi oferite partenerilor detinatori de retele sociale, retele de publicitate si de analize informatii cu privire la modul in care folosesti site-ul nostru. Acestia le pot combina si utiliza cu alte informatii oferite de tine sau culese in urma folosirii serviciilor lor. In cazul în care alegei sa continui sa utilizezi site-ul nostru, esti de acord cu utilizarea acestor module de cookie.

Ce sunt cookie-urile

Cookie-urile sunt mici fisiere de text ce pot fi utilizate de catre site-urile web pentru a face utilizarea lor mai eficienta, care sunt stocate in cadrul folderului browserului d-voastra.

Fisierele de tip cookies sunt acceptate de majoritatea browserelor pentru ca, printre altele, ajuta la o mai buna experienta cand navigati online. Sperantapentruromania.ro utilizeaza aceste cookies pentru a putea avea o evidenta a clickurilor pe care dumneavoastra le dati pe linkurile din cadrul site-ului nostru.

Puteti oricand sa stergeti aceste cookies din browserul d-voastra.

In lege se stipuleaza ca putem stoca cookie-uri pe dispozitivul tau, in cazul în care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea ta.

Acest site utilizeaza diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de către servicii parti terte care apar pe paginile noastre.

Poti in orice moment sa iti retragi acordul tau ,,Declaratia privind modulele cookie” de pe site-ul nostru.

Consimtamantul tau se aplica domeniului: www.sperantapentruromania.ro

 

XVII. Fraudarea site-ului

Orice tentativa de a modifica continutul siteului www.sperantapentruromania.ro sau de a impiedica serverul pe care siteul ruleaza sa functioneze optim va fi considerata tentativa de fraudare. Ne rezervam dreptul de a actiona in judecata persoanele care incearca sau reusesc sa fraudeze site-ul nostru.

 

Asociatia ,,Misiunea Speranta pentru Romania”

www.sperantapentruromania.ro

Email: infosperanta@gmail.com

 

 

© 2016 Misiunea Speranta pentru Romania